Čo je perkusívna terapia?

Čo je perkusívna terapia?

Perkusívna terapia je masážna technika určená na liečbu bolesti mäkkých tkanív. Často sa aplikuje pomocou masážnej pištole, ktorá dodáva silné impulzy a vibrácie do svalového tkaniva.

Masážna pištoľ (alebo perkusná pištoľ) používa rýchle údery na stimuláciu prietoku krvi do svalov, čo môže pomôcť zmierniť bolesť, zlepšiť pohybový rozsah, zlepšiť flexibilitu a pomôcť pri zotavení sa zo zranení.

Je perkusívna terapia prospešná?

Áno, perkusívna terapia je pre vás dobrá, ak sa aplikuje správne a bezpečne. Pulzy a vibrácie stimulujú prietok krvi, čo môže byť v mnohých ohľadoch prospešné pre udržanie svalov v dobrej kondícii. Taktiež je vedecky dokázané, že pomáha zmierniť účinky DOMS (bolesť svalov s oneskorením nástupom) po cvičení, ale tiež pomáha pri všeobecných bolestiach a stuhnutosti.

Môže sa dostať hlbšie do svalu ako bežná masáž a technicky urobí všetku prácu za vás, takže nepotrebujete vynaložiť toľko úsilia na zotavenie a prospešnú regeneráciu.

Je masážna pištoľ pre Vás vhodná?

Použitie perkusnej masážnej pištole môže byť pre vaše svaly skutočne prospešné. Keď svaly používame každý deň, neustále na ne vyvíjame tlak. Masážna pištoľ môže pomôcť udržať tok krvi a udržať ich v najlepšom funkčnom stave. Je to užitočný masážny nástroj, ktorý môžete používať vo svojom vlastnom tempe.

Masážnu pištoľ FlexGun je možné použiť ako doplnok k vašim pravidelným fyzio návštevám a je možné ju prispôsobiť tak, aby vyhovovala vašim individuálnym potrebám, a to pomocou 6 rôznych nadstavcov a 10 rýchlostí.

Investícia do perkusnej masážnej pištole je skvelý spôsob, ako liečiť boľavé svaly z pohodlia domova a je v porovnaní s cenou profesionálnej športovej masáže mimoriadne nákladovo efektívná.

Bezpečnostné upozornenia pri aplikovaní perkusívnej terapie pomocou masážnej pištole:

  • Nepoužívať nad C4 (ohryzok).
  • Nepoužívať v oblasti genitálií.
  • Nepoužívať na otvorené rany, po chirurgickom zákroku pred vybratím stehov alebo pokiaľ nie je táto oblasť ešte úplne zahojená.
  • Nepoužívať v okolí brucha a v dolnej časti chrbta pri tehotných ženách.
  • Pokiaľ pri použití FlexGunu zacítite bolesť v oblasti obličiek, okamžite prestaňte používať a konzultujte to s lekárom.
  • Pri aplikácií v blízkosti kostných výstupkov použite vhodný nástavec.
  • Nepoužívajte, pokiaľ máte kardiostimulátor, beriete lieky na krvný tlak alebo ste v minulosti prekonali embóliu.
Späť na blog

Pridať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred publikovaním schválené.